Sluiter maakt na opmars pupil Svitolina kans op titel WTA Coach van het Jaar | Tennis

Louise de GraafRaemon Sluiter is door de WTA genomineerd voor de titel Coach van het Jaar. De Nederlander stond aan de basis van de knappe opmars van de Oekraïense tennisster Elina Svitolina.

Sluiter brak in december vorig jaar met Tallon Griekspoor. Vier maanden later startte hij zijn samenwerking met Svitolina. De voormalige nummer drie van de wereld werkte aan een terugkeer nadat ze in oktober bevallen was van een dochter.

Svitolina begon in april als nummer 240 van de WTA-ranglijst aan haar seizoen. Met Sluiter aan haar zijde klom ze op naar de 25e plaats. Een maand na haar eerste wedstrijd won de 29-jarige Oekraïense al een toernooi. In Straatsburg pakte ze haar zeventiende WTA-titel.

Ook bij de Grand Slam-toernooien maakte Svitolina indruk. In juni bereikte ze op Roland Garros de kwartfinales, waarin ze van Aryna Sabalenka verloor. Een maand later haalde Svitolina op Wimbledon zelfs de laatste vier.

In Londen rekende Svitolina in de kwartfinales knap af met nummer één van de wereld Iga Swiatek. In de halve finales verloor ze van Markéta Vondrousová, die het toernooi vervolgens op haar naam schreef.

Naast Sluiter maken Tomasz Wiktorowski (Iga Swiatek), Anton Dubrov (Aryna Sabalenka), Emil Miske (Karolína Muchová), Stefano Vukov (Elena Rybakina) en Brad Gilbert/Pere Riba (Coco Gauff) kans op de titel WTA Coach van het Jaar.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment